Onze COVID-19 protocol checklist

Corona

Vanaf maandag 4 mei worden de coronamaatregelen in ons land gedeeltelijk versoepeld in verschillende fasen. Vanaf die dag starten wij onze activiteiten binnen de dienstencheques ook terug op. Goed nieuws, want hygiëne is en blijft de belangrijkste “bestrijder” van het coronavirus.

We zorgen er uiteraard voor dat de heropstart maximaal veilig kan gebeuren: voor jou en jouw gezin, én voor onze poetshulp. Om die reden delen we dan ook onze COVID-19 protocol checklist:

Wat verwachten we van jou als klant?

  1. Verwittig ons indien iemand in uw gezin ziek is of symptomen vertoont
  2. Zorg ervoor dat de poetshulp ten allen tijde de handen kan wassen. Voorzie een handdoekje dat na gebruik gewassen wordt op 60 graden
  3. Zorg voor desinfecterende producten en al het nodige poetsmateriaal (reinigingsdoeken graag na élke poetsbeurt wassen op 60 graden)
  4. Zorg ervoor dat de omgeving zeer goed verlucht wordt, best vooraleer de poetshulp aankomt. Vermijd contact met de poetshulp. Als het mogelijk is, blijf in een andere ruimte dan waar zij/hij aan het werk is. Als dat niet kan, houd minstens 1,5m afstand. Kan die afstand niet gegarandeerd worden, draag dan een mondmasker. Deze situatie wordt uiteraard best vermeden
  5. Maak bij voorkeur gebruik van elektronische dienstencheques. Je kan makkelijk overschakelen via de website van Sodexo. Gebruik je toch nog papieren cheques? Leg ze op voorhand klaar en vermijd zo persoonlijk contact.

Wat mag je van de poetshulp verwachten?

  1. De poetshulp begroet nog steeds hoffelijk en enthousiast, maar nu even zonder handdruk
  2. De poetshulp heeft bijzondere aandacht voor het schoonmaken van “contactpunten”
  3. De poetshulp kent en respecteert de maatregelen (handen wassen, afstand houden)

Better safe than sorry.
Zorg voor elkaar.